Barnstugan Hälsingegatan AB

Om oss

Barnstugan Hälsingegatan öppnades i privat regi den 1 september 1992. Vi var således ett av de första personalkooperativen som startade i Stockholm. Företaget är sedan 1996 aktiebolagsdrivet och alla ägare arbetar i verksamheten.

Vi startade med ett fritidshem och en förskola - Bubblan - på Hälsingegatan, därav namnet.

Företaget har vuxit under årens lopp och vi har nu sju förskolor.

År 2000 startade vi förskolan Lammet och 2005 förskolan Eldaren. Några år senare, 2008, startade vi Drejaren och Gunghästen. Samma år stängdes fritidshemmet på Bubblan och där har vi nu tre förskoleavdelningar i stället. Förskolan Spöket tog vi över i augusti 2010. Vårt senaste tillskott, förskolan Essingebarnen, tog vi över i december 2011.

Med tiden har kraven på förskolornas kök ökat och 2009 beslutade vi att stänga alla småkök och i stället starta vår egen cateringverksamhet, Matomsorg i Stockholm som levererar mat till våra egna och andra förskolor. I oktober 2014 utökades cateringverksamheten och Matomsorg flyttade till större lokaler i Skarpnäck. 2018 sålde Barnstugan Hälsingegatan AB Matomsorg men får fortfarande sin mat levererad därifrån.

Nu vidareutvecklar vi och förfinar vårt Reggio Emilia-inspirerade arbetssätt. Vi arbetar med förskolornas miljö, pedagogernas förhållningssätt och diskuterar mycket kring barns lärande och vår dokumentation på möten och nätverk.